Barion Pixel

Mosolygós Szép Napot!

Már javában tart a Műanyagmentes Július nevezetű kezdeményezés, melyben minimalizálni próbáljuk műanyag használatunkat, ilyenek a nylon zacskók, pet palackok, szívószálak használata, műanyag evőeszközök.

Egy kedves vásárlónk saját tapasztalatait osztotta meg velünk, hogy ő most miket használ és mit tárol benne. Ezt a kis „cikket” hoztam most el nektek, hátha nektek is van hasonló sztoritok, vagy ti is most kezdenétek bele a környezettudatosabb életvitelbe.

#Rózsa_Műhelye_környezettudatosság
„Ezeket a szuper tárolókat, tasikat használom már egy ideje, s szerintem irtó jók, dizájnosak s nem utolsó sorban környezetkímélőek.
Van, amiben most tárolok, így nem került a fotóra.
Megtalálható közte zöldséges (én legalábbis annak használom), hőtárolós uzsitasak (a fonott kalácsot mindig ebbe rakom, s napokig nem keményedik meg), a pöttyösek pedig kenyeres-kiflis-zsömlés tárolók, de van magosom (ebben sokszor a pogikat rakatom).
Eljött az a pont nálam is, hogy rájöttem, feleslegesen hozom el s dobálom ki fél óra elteltével a kicsi zacsikat, amikben a boltból vagy éppen a piacról hozom el az árut.
Ha napi szinten csak kettőt számolok, az éves szinten is 730 db zacskó, ami nagy valószínűséggel a tengerben köt ki. S ez csak egy család.
Ha csak egy kicsit is, de legalább teszek valamit a környezetért, hiszen a gyermekeim is ezen a bolygón szeretnének élni.
Köszönet Rózsa Pachné Szévaldnak a Rózsa Műhelye tulajdonosának érte. Persze sok más termékéért is! ♥️👍”

Minden csak egy apró odafigyelés kérdése és máris szebbé tettük a világot. Öleljetek meg egy fát, szedjetek szemetet, segítsétek át a csigát az úttesten, mondjatok nemet a műanyag zacskóra, mosolyogjatok rá a másik emberre…
A természet meghálálja, és a lelkiismereted is.

Mindenkinek szép hetet és ne feledd, minden csak egy apró lépés kérdése. #plastikfreejuly #műanyagmentesjúlus